Erzsébetváros Önkormányzat

2022. május 17. Ma Paszkál napja van

Véleményezze Ön is a budapesti polgári kezdeményezés rendelettervezetét

A Fővárosi Önkormányzat véleményezésre teszi közzé a a budapesti polgári kezdeményezés rendelettervezetét!

Hamarosan indul a budapesti polgári kezdeményezés, melynek keretében minden tizennégy év feletti budapesti lakos formálhatja a Fővárosi Közgyűlés napirendjét. A 2020. szeptemberi koncepcionális társadalmi egyeztetést követően az alábbiakban teszik közzé a részletszabályokról szóló rendelet tervezetét, melyre 2021. február 7-ig várják a véleményeket. 2021. február 3-án 16:30-tól online egyeztetést tartanak a tervezetről.

A budapesti polgári kezdeményezés keretében bármely tizennégy év feletti budapesti javasolhatja, hogy egy adott témát tárgyaljon meg a Fővárosi Közgyűlés. Ha hatvan nap alatt legalább tízezer budapesti támogatja a kezdeményezést, a Közgyűlés köteles a javaslatról tárgyalni, és az ülésre meg kell hívni a kezdeményezőt, aki ott felszólalhat. Ha tízezer támogató nem gyűlik össze hatvan nap alatt, de legalább ezer igen, akkor a főpolgármester, vagy a feladatkörében érintett főpolgármester-helyettes vagy a téma felelőse folytat egyeztetést a kezdeményezővel.

Bővebb indormációert látogassanak el a budapert.hu-ra vagy kattintsanak az alábbi linkre: https://budapest.hu/Lapok/2021/velemenyezesre-kozzetesszuk-a-budapesti-polgari-kezdemenyezes-rendelettervezetet.aspx 

 

generations-1090px

Csak idén, eddig ennyi pénz vett el önöktől és a kerülettől a kormány!

Keresés az oldalon
Feliratkozás Hírlevélre
Koronavírussal kapcsolatos híreink
Tájékoztatás időseknek
Képviselő-testületi ülések megtekintése
Elérhetőségeink

  1073 Budapest Erzsébet Krt. 6.

  +36-1-462-3100