Erzsébetváros Önkormányzat

2022. május 17. Ma Paszkál napja van

Jelképes összegért üzemelhetnének a teraszok az év végéig

A koronavírus-járvány és az ennek következtében bevezetett kormányzati korlátozó intézkedések rendkívüli válságba taszították a kerületi vállalkozásokat, főként a vendéglátóipar szereplőit. A járvány miatt az önkormányzat gazdasági helyzete is megnehezedett, lehetőségeihez mérten viszont eddig is igyekezett segíteni, például az üzlethelyiségek bérleti díjának moratóriumával, vagy a fizetésképtelenné vált kerületi lakók támogatásával.

Erzsébetváros önkormányzata most újabb eszközzel szeretne segíteni a járvány miatt nehéz helyzetbe került kerületi vendéglátósokon, akikkel együtt azt reméljük, hamarosan újranyithatnak az üzletek.

Elsőként minden bizonnyal a teraszokon indulhat újra az élet, mivel a szabad levegőn az emberek biztonságosabb környezetben találkozhatnak. Hogy ennek minél kevesebb akadálya legyen, Erzsébetváros vezetése rendeletmódosítással biztosítaná a teraszok üzemeltetőinek, hogy 2021. december 31-ig csak egy jelképes összeget, naponta és négyzetméterenként mindössze 100 forintot fizessenek a helyhasználatért.

Hivatalba lépésünktől kezdve folyamatosan hangsúlyozzuk: otthonos, élhető, modern Erzsébetvárost szeretnénk, ahol a lakók és a vendégek egyaránt jól tudják érezni magukat. A járvány levonulásával folytatni szeretnénk ezt a munkát: a lakókkal, civilekkel és vendéglátósokkal közösen fogunk dolgozni azért, hogy kerületünk tiszta, rendezett, biztonságos és barátságos legyen.

empty-colorful-wood-chair_1339-5512-1090px

Csak idén, eddig ennyi pénz vett el önöktől és a kerülettől a kormány!

Keresés az oldalon
Feliratkozás Hírlevélre
Koronavírussal kapcsolatos híreink
Tájékoztatás időseknek
Képviselő-testületi ülések megtekintése
Elérhetőségeink

  1073 Budapest Erzsébet Krt. 6.

  +36-1-462-3100